Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) In a village of 97530 people, the ratio of men to women is 4 : 4.Find the number of men and women Men Women Answer:_______________ |
| 2) In a village of 69001 people, the ratio of men to women is 4 : 7.Find the number of men and women Men Women Answer:_______________ |
| 3) In a village of 63525 people, the ratio of men to women is 3 : 4.Find the number of men and women Men Women Answer:_______________ |
| 4) In a village of 48942 people, the ratio of men to women is 4 : 8.Find the number of men and women Men Women Answer:_______________ |
| 5) In a village of 96475 people, the ratio of men to women is 4 : 5.Find the number of men and women Men Women Answer:_______________ |
| 6) In a village of 43828 people, the ratio of men to women is 4 : 8.Find the number of men and women Men Women Answer:_______________ |
| 7) In a village of 54332 people, the ratio of men to women is 2 : 5.Find the number of men and women Men Women Answer:_______________ |
| 8) In a village of 24266 people, the ratio of men to women is 4 : 7.Find the number of men and women Men Women Answer:_______________ |
| 9) In a village of 24185 people, the ratio of men to women is 5 : 4.Find the number of men and women Men Women Answer:_______________ |
| 10) In a village of 39377 people, the ratio of men to women is 4 : 6.Find the number of men and women Men Women Answer:_______________ |
| 1) In a village of 97530 people, the ratio of men to women is 4 : 4.Find the number of men and women Men Answer: 48765 Women Answer: 48765 SOLUTION 1 : Given : Number of peopole in the village = 97530 Ratio of men to women = 4 : 4 Total number of parts = 4+4 =8 8 parts = 97530 1 part = =12191.25 Number of men in a village =4x 12191.25 =48765 Number of women in a village = 4 x 12191.25 =48765 |
| 2) In a village of 69001 people, the ratio of men to women is 4 : 7.Find the number of men and women Men Answer: 25091 Women Answer: 43910 SOLUTION 1 : Given : Number of peopole in the village = 69001 Ratio of men to women = 4 : 7 Total number of parts = 4+7 =11 11 parts = 69001 1 part = =6272.8181818182 Number of men in a village =4x 6272.8181818182 =25091 Number of women in a village = 7 x 6272.8181818182 =43910 |
| 3) In a village of 63525 people, the ratio of men to women is 3 : 4.Find the number of men and women Men Answer: 27225 Women Answer: 36300 SOLUTION 1 : Given : Number of peopole in the village = 63525 Ratio of men to women = 3 : 4 Total number of parts = 3+4 =7 7 parts = 63525 1 part = =9075 Number of men in a village =3x 9075 =27225 Number of women in a village = 4 x 9075 =36300 |
| 4) In a village of 48942 people, the ratio of men to women is 4 : 8.Find the number of men and women Men Answer: 16314 Women Answer: 32628 SOLUTION 1 : Given : Number of peopole in the village = 48942 Ratio of men to women = 4 : 8 Total number of parts = 4+8 =12 12 parts = 48942 1 part = =4078.5 Number of men in a village =4x 4078.5 =16314 Number of women in a village = 8 x 4078.5 =32628 |
| 5) In a village of 96475 people, the ratio of men to women is 4 : 5.Find the number of men and women Men Answer: 42878 Women Answer: 53597 SOLUTION 1 : Given : Number of peopole in the village = 96475 Ratio of men to women = 4 : 5 Total number of parts = 4+5 =9 9 parts = 96475 1 part = =10719.444444444 Number of men in a village =4x 10719.444444444 =42878 Number of women in a village = 5 x 10719.444444444 =53597 |
| 6) In a village of 43828 people, the ratio of men to women is 4 : 8.Find the number of men and women Men Answer: 14609 Women Answer: 29219 SOLUTION 1 : Given : Number of peopole in the village = 43828 Ratio of men to women = 4 : 8 Total number of parts = 4+8 =12 12 parts = 43828 1 part = =3652.3333333333 Number of men in a village =4x 3652.3333333333 =14609 Number of women in a village = 8 x 3652.3333333333 =29219 |
| 7) In a village of 54332 people, the ratio of men to women is 2 : 5.Find the number of men and women Men Answer: 15523 Women Answer: 38809 SOLUTION 1 : Given : Number of peopole in the village = 54332 Ratio of men to women = 2 : 5 Total number of parts = 2+5 =7 7 parts = 54332 1 part = =7761.7142857143 Number of men in a village =2x 7761.7142857143 =15523 Number of women in a village = 5 x 7761.7142857143 =38809 |
| 8) In a village of 24266 people, the ratio of men to women is 4 : 7.Find the number of men and women Men Answer: 8824 Women Answer: 15442 SOLUTION 1 : Given : Number of peopole in the village = 24266 Ratio of men to women = 4 : 7 Total number of parts = 4+7 =11 11 parts = 24266 1 part = =2206 Number of men in a village =4x 2206 =8824 Number of women in a village = 7 x 2206 =15442 |
| 9) In a village of 24185 people, the ratio of men to women is 5 : 4.Find the number of men and women Men Answer: 13436 Women Answer: 10749 SOLUTION 1 : Given : Number of peopole in the village = 24185 Ratio of men to women = 5 : 4 Total number of parts = 5+4 =9 9 parts = 24185 1 part = =2687.2222222222 Number of men in a village =5x 2687.2222222222 =13436 Number of women in a village = 4 x 2687.2222222222 =10749 |
| 10) In a village of 39377 people, the ratio of men to women is 4 : 6.Find the number of men and women Men Answer: 15751 Women Answer: 23626 SOLUTION 1 : Given : Number of peopole in the village = 39377 Ratio of men to women = 4 : 6 Total number of parts = 4+6 =10 10 parts = 39377 1 part = =3937.7 Number of men in a village =4x 3937.7 =15751 Number of women in a village = 6 x 3937.7 =23626 |