Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Nandini has 6 packets of flour. Each packet contains 10 kg of flour. kg Answer:_______________ |
| 2) Each box contains 5 pencils. How many pencils are there in 8 such boxes
Answer:_______________ |
| 3) Parveen has 5 packets of flour. Each packet contains 4 kg of flour. kg Answer:_______________ |
| 4) Every day, Panimalar would colour 4 pages of a colouring book, how many pages of that colouring book would be coloured after 9 days Answer:_______________ |
| 5) Panimalar has 9 packets of flour. Each packet contains 10 kg of flour. kg Answer:_______________ |
| 6) Each box contains 3 pencils. How many pencils are there in 6 such boxes
Answer:_______________ |
| 7) Chithra has 4 packets of flour. Each packet contains 2 kg of flour. kg Answer:_______________ |
| 8) Every day, Tamilselvi would colour 3 pages of a colouring book, how many pages of that colouring book would be coloured after 7 days Answer:_______________ |
| 9) Tulasi has 3 packets of flour. Each packet contains 10 kg of flour. kg Answer:_______________ |
| 10) Each box contains 4 pencils. How many pencils are there in 6 such boxes
Answer:_______________ |
| 1) Nandini has 6 packets of flour. Each packet contains 10 kg of flour. Answer: 60 kg SOLUTION 1 : 6 x 10 = 60 kg The total amount of flour is 60 kg. |
| 2) Each box contains 5 pencils. How many pencils are there in 8 such boxes Answer: 40 SOLUTION 1 : 5 x 8 = 40 8 of these boxes have 40 pencils in them. |
| 3) Parveen has 5 packets of flour. Each packet contains 4 kg of flour. Answer: 20 kg SOLUTION 1 : 5 x 4 = 20 kg The total amount of flour is 20 kg. |
| 4) Every day, Panimalar would colour 4 pages of a colouring book, how many pages of that colouring book would be coloured after 9 days SOLUTION 1 : 9 x 4 = 36 After 9 days, 36 pages of that colouring book would be coloured. |
| 5) Panimalar has 9 packets of flour. Each packet contains 10 kg of flour. Answer: 90 kg SOLUTION 1 : 9 x 10 = 90 kg The total amount of flour is 90 kg. |
| 6) Each box contains 3 pencils. How many pencils are there in 6 such boxes Answer: 18 SOLUTION 1 : 3 x 6 = 18 6 of these boxes have 18 pencils in them. |
| 7) Chithra has 4 packets of flour. Each packet contains 2 kg of flour. Answer: 8 kg SOLUTION 1 : 4 x 2 = 8 kg The total amount of flour is 8 kg. |
| 8) Every day, Tamilselvi would colour 3 pages of a colouring book, how many pages of that colouring book would be coloured after 7 days SOLUTION 1 : 7 x 3 = 21 After 7 days, 21 pages of that colouring book would be coloured. |
| 9) Tulasi has 3 packets of flour. Each packet contains 10 kg of flour. Answer: 30 kg SOLUTION 1 : 3 x 10 = 30 kg The total amount of flour is 30 kg. |
| 10) Each box contains 4 pencils. How many pencils are there in 6 such boxes Answer: 24 SOLUTION 1 : 4 x 6 = 24 6 of these boxes have 24 pencils in them. |