Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) There are some toys in a box. The number of toys is less than 5 but more than 1. The toys can be packed equally into packets of 3. How many toys are there Answer:_______________ |
| 2) There are some fish in a bowl. The number of fish is less than 22 but more than 17. The fish can be packed equally into packets of 5. How many fish are there in the packets Answer:_______________ |
| 3) There are some toys in a box. The number of toys is less than 15 but more than 9. The toys can be packed equally into packets of 4. How many toys are there
Answer:_______________ |
| 4) There are some turnips in a carton. The number of turnips is less than 14 but more than 10. The turnips can be packed equally into bundles of 3. How many turnips are there
Answer:_______________ |
| 5) There are some toys in a box. The number of toys is less than 21 but more than 18. The toys can be packed equally into packets of 5. How many toys are there
Answer:_______________ |
| 6) There are some magnets in a box. The number of magnets is less than 19 but more than 16. The toys can be packed equally into packets of 3. How many magnets are there Answer:_______________ |
| 7) There are some tissues in a box. The number of tissues is less than 18 but more than 13. The tissues can be packed equally into packets of 3. How many toys are there Answer:_______________ |
| 8) There are some toys in a box. The number of toys is less than 18 but more than 11. The toys can be packed equally into packets of 7. How many toys are there Answer:_______________ |
| 9) There are some toys in a box. The number of toys is less than 14 but more than 10. The toys can be packed equally into packets of 3. How many toys are there Answer:_______________ |
| 10) There are some marbles in a pouch. Answer:_______________ |
| 1) There are some toys in a box. The number of toys is less than 5 but more than 1. The toys can be packed equally into packets of 3. How many toys are there Answer: 3 SOLUTION 1 : Step 1: multiples of 3: 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 Step 2: multiples of 3 that falls in the range of 1 to 5: 3 |
| 2) There are some fish in a bowl. The number of fish is less than 22 but more than 17. The fish can be packed equally into packets of 5. How many fish are there in the packets Answer: 20 SOLUTION 1 : Step 1: multiples of 5: 5, 10, 15, 20, 25 Step 2: multiples of 5 that falls in the range of 17 to 22: 20 |
| 3) There are some toys in a box. The number of toys is less than 15 but more than 9. The toys can be packed equally into packets of 4. How many toys are there Answer: 12 SOLUTION 1 : Step 1: multiples of 4: 4, 8, 12, 16, 20 Step 2: multiples of 4 that falls in the range of 9 to 15: 12 |
| 4) There are some turnips in a carton. The number of turnips is less than 14 but more than 10. The turnips can be packed equally into bundles of 3. How many turnips are there Answer: 12 SOLUTION 1 : Step 1: multiples of 3: 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 Step 2: multiples of 3 that falls in the range of 10 to 14: 12 |
| 5) There are some toys in a box. The number of toys is less than 21 but more than 18. The toys can be packed equally into packets of 5. How many toys are there Answer: 20 SOLUTION 1 : Step 1: multiples of 5: 5, 10, 15, 20, 25 Step 2: multiples of 5 that falls in the range of 18 to 21: 20 |
| 6) There are some magnets in a box. The number of magnets is less than 19 but more than 16. The toys can be packed equally into packets of 3. How many magnets are there Answer: 18 SOLUTION 1 : Step 1: multiples of 3: 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 Step 2: multiples of 3 that falls in the range of 16 to 19: 18 |
| 7) There are some tissues in a box. The number of tissues is less than 18 but more than 13. The tissues can be packed equally into packets of 3. How many toys are there Answer: 15 SOLUTION 1 : Step 1: multiples of 3: 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 Step 2: multiples of 3 that falls in the range of 13 to 18: 15 |
| 8) There are some toys in a box. The number of toys is less than 18 but more than 11. The toys can be packed equally into packets of 7. How many toys are there Answer: 14 SOLUTION 1 : Step 1: multiples of 7: 7, 14, 21 Step 2: multiples of 7 that falls in the range of 11 to 18: 14 |
| 9) There are some toys in a box. The number of toys is less than 14 but more than 10. The toys can be packed equally into packets of 3. How many toys are there Answer: 12 SOLUTION 1 : Step 1: multiples of 3: 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21 Step 2: multiples of 3 that falls in the range of 10 to 14: 12 |
| 10) There are some marbles in a pouch. SOLUTION 1 : Step 1: multiples of 4: 4, 8, 12, 16, 20 Step 2: multiples of 4 that falls in the range of 9 to 15: 12 |