Written Instructions:
For each Multiple Choice Question (MCQ), four options are given. One of them is the correct answer. Make your choice (1,2,3 or 4). Write your answers in the brackets provided..
For each Short Answer Question(SAQ) and Long Answer Question(LAQ), write your answers in the blanks provided.
Leave your answers in the simplest form or correct to two decimal places.
| 1) Keerthi has 562 balloons.
Answer:_______________ |
| 2) Swathi has 474 balloons.
Answer:_______________ |
| 3) Haritha has 492 balloons.
Answer:_______________ |
| 4) Poovazhagi has 505 balloons.
Answer:_______________ |
| 5) Pavi has 358 balloons.
Answer:_______________ |
| 6) Thamarai has 273 balloons.
Answer:_______________ |
| 7) Amutha has 378 balloons.
Answer:_______________ |
| 8) Ramani has 376 balloons.
Answer:_______________ |
| 9) Pavi has 485 balloons.
Answer:_______________ |
| 10) Tulasi has 480 balloons.
Answer:_______________ |
| 1) Keerthi has 562 balloons. Answer: 452 SOLUTION 1 : 562 balloons 33 red 77 blue yellow Step 1: 562 - 33 - 77 = 452 Keerthi has 452 yellow balloons. SOLUTION 2 : 562 balloons 33 red 77 blue yellow Step 1: 33 + 77 = 110 Step 2: 562 - 110 = 452 Keerthi has 452 yellow balloons. |
| 2) Swathi has 474 balloons. Answer: 369 SOLUTION 1 : 474 balloons 61 red 44 blue yellow Step 1: 474 - 61 - 44 = 369 Swathi has 369 yellow balloons. SOLUTION 2 : 474 balloons 61 red 44 blue yellow Step 1: 61 + 44 = 105 Step 2: 474 - 105 = 369 Swathi has 369 yellow balloons. |
| 3) Haritha has 492 balloons. Answer: 359 SOLUTION 1 : 492 balloons 57 red 76 blue yellow Step 1: 492 - 57 - 76 = 359 Haritha has 359 yellow balloons. SOLUTION 2 : 492 balloons 57 red 76 blue yellow Step 1: 57 + 76 = 133 Step 2: 492 - 133 = 359 Haritha has 359 yellow balloons. |
| 4) Poovazhagi has 505 balloons. Answer: 454 SOLUTION 1 : 505 balloons 21 red 30 blue yellow Step 1: 505 - 21 - 30 = 454 Poovazhagi has 454 yellow balloons. SOLUTION 2 : 505 balloons 21 red 30 blue yellow Step 1: 21 + 30 = 51 Step 2: 505 - 51 = 454 Poovazhagi has 454 yellow balloons. |
| 5) Pavi has 358 balloons. Answer: 297 SOLUTION 1 : 358 balloons 28 red 33 blue yellow Step 1: 358 - 28 - 33 = 297 Pavi has 297 yellow balloons. SOLUTION 2 : 358 balloons 28 red 33 blue yellow Step 1: 28 + 33 = 61 Step 2: 358 - 61 = 297 Pavi has 297 yellow balloons. |
| 6) Thamarai has 273 balloons. Answer: 188 SOLUTION 1 : 273 balloons 25 red 60 blue yellow Step 1: 273 - 25 - 60 = 188 Thamarai has 188 yellow balloons. SOLUTION 2 : 273 balloons 25 red 60 blue yellow Step 1: 25 + 60 = 85 Step 2: 273 - 85 = 188 Thamarai has 188 yellow balloons. |
| 7) Amutha has 378 balloons. Answer: 265 SOLUTION 1 : 378 balloons 45 red 68 blue yellow Step 1: 378 - 45 - 68 = 265 Amutha has 265 yellow balloons. SOLUTION 2 : 378 balloons 45 red 68 blue yellow Step 1: 45 + 68 = 113 Step 2: 378 - 113 = 265 Amutha has 265 yellow balloons. |
| 8) Ramani has 376 balloons. Answer: 333 SOLUTION 1 : 376 balloons 14 red 29 blue yellow Step 1: 376 - 14 - 29 = 333 Ramani has 333 yellow balloons. SOLUTION 2 : 376 balloons 14 red 29 blue yellow Step 1: 14 + 29 = 43 Step 2: 376 - 43 = 333 Ramani has 333 yellow balloons. |
| 9) Pavi has 485 balloons. Answer: 395 SOLUTION 1 : 485 balloons 42 red 48 blue yellow Step 1: 485 - 42 - 48 = 395 Pavi has 395 yellow balloons. SOLUTION 2 : 485 balloons 42 red 48 blue yellow Step 1: 42 + 48 = 90 Step 2: 485 - 90 = 395 Pavi has 395 yellow balloons. |
| 10) Tulasi has 480 balloons. Answer: 408 SOLUTION 1 : 480 balloons 29 red 43 blue yellow Step 1: 480 - 29 - 43 = 408 Tulasi has 408 yellow balloons. SOLUTION 2 : 480 balloons 29 red 43 blue yellow Step 1: 29 + 43 = 72 Step 2: 480 - 72 = 408 Tulasi has 408 yellow balloons. |